REKLAM ALANI

14 Aralık 2013

Hivron - Ji Dil [Mem U Zin/Welat 2013]

Hivron - Ji Dil [Mem U Zin/Welat 2013]



7 yorum :

Unknown dedi ki...

Eşsiz yorumuyla destansı bir hiyakenin notalara dökülmüş hali...

Unknown dedi ki...

Hîvron Eşsiz yorumuyla destansı bir hikayeyi notalara dökmüş...Tebrikler

DİLSAD dedi ki...

Newroz cejna me yi
Roja nevrozê ,kes lı mala namine, heta pîr û kalâ
Armanç eve ko kiz û xort hevdû bibinin
Herkes lo gor xwe yek bınekini

Ev evina pagij di ve evarê de destpediki
Ko nave wê MEM Û ZÎN' Ê

Erdalok dedi ki...

eger mem û zîn bijiyaya, wê memê vê stranê diyariya zîna xwe bikira, zînê jî wê vê albüme diyariya memê xwe bikira...lê jixwe, bawerim ew dijîn û a niha cinneta eşqê de peyvên Xanê li ser ziman, dengê Hîvron li ber guhên wan in...

Unknown dedi ki...

tek kelimeyle her şarkısıyla müthiş bir albüm yapmışsınız aynı zamanda biz kürtler için ayrı bir farkındalık yaratmışsınız. bu eşsiz destan sesiniz ve müziğiniz ile birleşerek doyumsuz bir tat oluşturmuş yüreğinize sağlık.

morkedi dedi ki...

yeni albüm harika olmuş, hebhinarkê'den ve hivron'dan sonra tutkuya daha çok yaklaşan dingin bir müzikle, hiç bir eskimeyen bir aşk hikayesini anlatıyor bu albümün her parçası.
Mem Jar, beni en çok etkileyen parça oldu. tek kelime ile mükemmel, daha fazlası ise mezopotamya topraklarının tutkusu, turabidin platosunun karanlık bir gecesinde gözlerimize düşen 'ay ışığı'..
Hivron'a önceki albümde Kürt müziğini yaşattığı için şükran borçluyduk. Ancak şimdi bunun yanı sıra kürt edebiyatının incisi Ehmedê Xanî'nin eseri Mem û Zîn'e hayat verdiği için de şükran borçluyuz. Teşekkürler Hivron, iyi ki varsın.

yalnıztekrarlar dedi ki...

Bir ses belirdi usuldan. Rüyadaydım. Sesin vatanıydı uykunun yurdu. Ay ışığında büyüdü düşün öyküsü. Günlerime doldu, yüzümde yer edindi, zamanımın en derinine işledi. Öyle bir ahenk ki ezginin eğilip büküldüğü, dinginleşip dalgalandığı, çoşup çağladığı makamlarda yaşandı. An geldi, uyandım. Kovuldum rüyalardan. Talan edildi, kavruldu canım. Masalın hangi yangın yerinde yitirdim sesi, bilemedim. Ruhu çekilmiş bir köz kaldı uykusuzluğuma miras. Sesin büyüsünden kaçtım, ay ışığının körü oldum. Avuntu uykularında kayboldum. Şimdi kulağımda usuldan bir geçmiş. Miladın aşinası. Rüya ulağı. Yanı başımda ışıyor şimdi ay sesi, hayal nefesinin hüzünlü ümitvar çağrısı: Hivron...

Yorum Gönder